فریت بار چیست؟ هزینه حمل خرده بار در ایرلاین های داخلی چقدر است؟
فریت بار چیست؟ یکی از روشهای انتقال بار به مسیرهای مختلف از راههای ریلی، دریایی و هوایی فریت بار است که اکثر شرکتهای حملونقل از این روش استفاده میکنند. معمولا از روش فریت بار برای انتقال بارهای حجیم و سنگین در بازهی زمانی مشخص استفاده میشود. این روش حمل بار میتواند در کاهش هزینههای سفر هم موثر باشد.
تور اروپا لوکس ترین تور خارجی محسوب میشود که هزینههای زیادی را باید برای خرید آن متحمل شوید، به همین دلیل اگر قصد حمل بار به کشورهای اروپایی داشته باشید فریت بار میتواند گزینهی اقتصادی و مناسبی برای شما باشد. در این مطلب میتوانید با فریت بار و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شوید.
فریت بار چیست؟ با کاربردهای فریت بار آشنا شوید!
به اجناس و کالاهایی که به صورت ریلی، دریایی، زمینی و یا هوایی جابجا میشوند فریت بار (Freight Bar) گفته میشود. معمولا افرادی که قصد مهاجرت دارند از این خدمات استفاده میکنند، اما افراد حقیقی و حقوقی هم امکان استفاده از این خدمات شرکتهای حملونقل را دارند.
تفاوتی ندارد که به چه مقصدی با چه هدفی قصد سفر دارید، به هر حال این امکان برای شما فراهم است تا وسایل حجیم و سنگین وزن خود را با روش فریت بار جابجا کنید. تور گرجستان خریده باشید یا تورهای داخلی، قصد مهاجرت داشته باشید یا قصد سفر، هیچیک تفاوتی ندارد و شما میتوانید برای انتقال بارهای مختلف از این روش استفاده نمایید.
در این روش بارها به صورت گروهی به مقصد مورد نظر انتقال پیدا میکنند. به عنوان مثل کالاها و محصولات چندین نفر در یک مخزن مشخص جمعآوری شده و در انتها به صورت گروهی به مقصد منتقل میشوند. شاید این روش توجه زیادی به زمان نداشته باشد، اما نسبت به روشهای مشابه مانند کارگو هزینهی کمتری دارد.
به عنوان مثال تصور کنید به تازگی متوجه شدهاید جشن هالووین کی است و قصد دارید خیلی سریع برای یکی از دوستانتان بستهای را ارسال کنید. در این صورت روش فریت بار نمیتواند گزینه مناسبی برای شما محسوب شود، چرا که در این روش سرعت انتقال و جابجایی بار نسبتا زیاد است.
در ایران حمل خرده بار تجاری و مسافری به وسیله هواپیما هم فریت بار شناخته میشود. مسافرانی که قصد انتقال بار به مکان دیگری را دارند میتوانند قبل از سفر هوایی به فرودگاه مراجعه کرده و بار خود را برای انتقال به صورت هوایی تحویل دهند.
تفاوت کارگو و فریت بار؛ فریت بار با کارگو چه فرقی دارد؟
به طور کلی به محمولههایی که با اهداف تجاری و با هواپیماهای بزرگ مانند بوئینگ 747 یا آئروفلوت به مقاصد مختلف ارسال میشوند "کارگو" گفته میشود. اما تصور کنید با خرید تور ژاپن قصد انتقال یک وسیله شخصی بدون اهداف تجاری را به این مقصد دارید، در این صورت حملونقل مورد انتخاب شما "فریت بار" نامیده میشود.
تفاوتهای کلی این دو نوع روش برای انتقال بار را در جدول زیر مشاهده میکنید:
نوع انتقال | کارگو | فریت |
کامیون | ندارد | دارد |
قطار | ندارد | دارد |
هواپیما | دارد | دارد |
کشتی | دارد | ندارد |
مزایای استفاده از روش فریت بار برای جابجایی وسایل مختلف
همانطور که تا به اینجای کار متوجه شدید فریت بار میتواند روش مناسبی جهت انتقال بارهای شخصی شما به شهرها و کشورهای مختلف باشد. در لیست زیر بخشی از مزایای این روش را بیان کردهایم:
- کاهش هزینههای انتقال بار اضافی با هواپیما: به ازای هر کیلو بار اضافی در زمان پرواز 20 یورو جریمه میشوید، در صورتی که با استفاده از فریت بار برای هر کیلو فقط 4 دلار میپردازید.
- اطمینان از بستهبندی و سلامت بار: فرآیند بستهبندی، برچسب زدن و بارگیری بارها در فریت بار با دقت زیادی انجام میشود.
- استفاده از خطوط هوایی دلخواه برای فریت بار: به عنوان مثال اگر قصد کاهش هزینه سفر به سریلانکا را دارید میتوانید برخلاف ایرلاین پروازتان، از خطوط هوایی ارزانتر مانند ایران ایر برای فریت بار استفاده کنید.
مدارک لازم برای فریت بار
احتمالا تا به اینجای کار از خودتان پرسیدهاید که برای انتقال بار از این طریق به چه مدارکی نیاز دارید. برای فریت بار میتوانید به قسمت فریت فرودگاه امام خمینی یا فرودگاههای دیگر مراجعه کنید و مدارک خود شامل کارت ملی، گذرنامه و کپی بلیط سفر را تحویل دهید. قاعدتا برای فریت بار بین شهرهای داخلی به گذرنامه نیازی ندارید.
انواع فریت بار چیست؟
پیش از این هم اشاره داشتیم که فریت بار به روش هوایی، زمینی، ریلی و دریایی انجام میشود. اما هر کدام از این روشها شرایط و مراحل خاص خود را دارد که در ادامه قصد داریم به بررسی آنها بپردازیم.
فریت بار هوایی
با توجه به عوامل مختلفی مانند فاصلهی بین مبداء و مقصد، نوع بار و شرکتی که برای حملونقل انتخاب کردهاید، زمان لازم برای فریت بار هوایی متفاوت خواهد بود. به طور کلی ممکن است این زمان از 2 الی 5 روز تعیین شود.
فریت بار دریایی
در روش دریایی هم عواملی مانند شرکت حملونقل، فاصله تا مقصد و نوع باری که قصد جابجایی آن را دارید میتوانند در مدت زمان لازم برای انتقال بار تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال اگر قصد خرید تور کروز خلیج فارس را دارید و میخواهید به روش فریت بار دریایی کالایی را به کشورهای حوزه خلیج فارس منتقل کنید، زمان زیادی بابت این انتقال نیاز نیست. اما به طور کلی حمل بارهای سنگین به روش دریایی به مسیرهای دورتر 30 تا 60 روز نیاز به زمان دارد.
فریت بار زمینی
معمولا فریت بار زمینی بیشتر به کشورهای همسایه و نزدیک انجام میشود. اگر قصد انتقال وسایل مختلف به کشورهای اروپایی و آمریکایی را داشته باشید، این کار را حتما باید به کمک روش هوایی انجام دهید. تقریبا هیچ یک از شرکتهای حملونقل فریت بار انتقال زمینی بار به این مقاصد را اقتصادی و به صرفه نمیدانند.
فریت بار ریلی
در حال حاضر متاسفانه حملونقل ریلی ایران بین کشورهای مختلف اروپایی، استرالیا و آمریکا انجام نمیشود و با توجه به تحریمهای اعمال شده بر کشور شما از این روش انتقال بار محروم هستید.
مراحل فریت بار چیست؟
برای انتقال محموله با روش فریت بار از کجا شروع کنیم؟ اگر به دنبال پاسخ به این سوال هستید مراحل زیر را مطالعه کنید:
- به بخش فریت فرودگاهی مراجعه کنید و مجوز فریت بار را دریافت نمایید.
- وسایل خود را شخصا یا با کمک شرکتهای حملونقل بستهبندی کنید.
- انتقال محموله به دایره ارزیابی گمرک و انجام مراحل اولیه گمرکی برای انتقال بار به بیرون از مرزها
- اخذ مجوز برگه سبز از گمرک و دریافت بارنامه و ملزومات دیگر با ارائهی برگه سبز به شرکتهای حملونقل بار
- مراجعه به دایره فوریت برای قرار دادن تگ بار بر روی کالاها
بارنامه فریت بار چیست؟
بارنامه شامل اطلاعات مهمی مانند اطلاعات شخصی مسافر، شماره تلفن و سایر اطلاعات میشود. در سمت چپ شماره تلفن یک کد سه رقمی قرار میگیرد که نشانگر کد شرکت هواپیمایی است و به همین دلیل شماره تلفن شما 11 رقمی میشود. همچنین در برچسب بار اطلاعاتی مانند مشخصات بار، مبداء و مقصد، تعداد بستهها و نوع بار درج شده است. با استفاده از این اطلاعات بار به راحتی شناسایی میشود و احتمال مفقودی هر محموله کاهش پیدا میکند.
هزینههای فریت بار چقدر است؟
هزینهی مربوط به فریت بار با توجه به عوامل مختلفی تعیین میشود که مهمترین عالم وزن بار است. همچنین هر شرکت حملونقل امکان تعیین قیمت خود را دارد و به همین دلیل نمیتوان قیمت ثابتی برای این خدمات ذکر کرد. توجه داشته باشید با پرداخت هزینهای که انجام میدهید خدمات مختلفی مانند بستهبندی، حملونقل، استفاده از متریال، کارتنها و پالتبندی همگی بر عهدهی شرکت حملونقل است.
تفاوت پست و کوریر با فریت بار
پست و کوریر با فریت بار چه فرقی دارند؟ اگر قصد ارسال محمولههای بسیار سبک و کوچک مانند یک دسته کلید، نامه، کارت ملی، مدارک و از این قبیل موارد را دارید باید به جای خدمات پست یا شرکتهای فریت بار از پست و کوریر استفاده کنید. این روش ارزانتر و سریعتر در دسترس شماست. اما باید توجه کنید که برای انتقال بارهای سنگینتر این روش مقرونبهصرفه نیست و باید از فریت بار استفاده کنید.
جریمه اضافه بار در فرودگاه با فریت بار چه فرقی دارد؟
احتمالا میدانید که در صورت ثبت اضافه بار در پای کانتر فرودگاه باید جریمهی نسبتا زیادی برای اضافهبار خود بپردازید. در صورتی که میتوانید همان زمان با مراجعه به بخش فریت فرودگاه و تحویل بار این بخش هزینههای انتقال محموله را تا یک سوم کاهش دهید.
تجربهی سفر خارجی با آژانس گردشگران سپهر تهران 724
فریت بار چیست؟ در این مطلب به بررسی هزینه حمل خرده بار در ایرلاینهای داخلی و خارجی پرداختیم. اگر قصد سفر و انتقال بار به کشورهای مختلفی خارجی یا شهرهای داخلی را دارید این مطلب میتواند به شما کمک کند. آژانس گردشگران سپهر تهران 724 با بیش از 25 سال سابقه کار در برگزاری تور آماده ارائهی انواع خدمات در حوزه گردشگری به شماست. برای خرید تورهای مختلف خارجی میتوانید با شماره تلفن 91009292-021 تماس بگیرید.